180.000 euro voor een Porsche uit 1977… hoe zit dat?

Met een standaard, glad verkooppraatje komen we hier niet weg. Bedragen als 180.000 euro vragen om een heel goed onderbouwde uitleg. Klassieke sportauto-specialist Darcy Hoogenhout (met 24 jaar onze jongste Mannenzaken-expert) geeft antwoord op de vraag waarom een klassieke Porsche 911 Turbo uit 1977 een waarde heeft van 180.000 euro.

De waarde van klassieke sportauto’s intrigeert mensen, dat merk je aan alles.

180.000 euro voor een auto van 41 jaar oud. Geloof je me als ik zeg dat het volgens liefhebbers/connaisseurs nog een relatief scherp aanbod is? Regelmatig stellen bezoekers van HooG Selections aan het eind van een gesprek deze vraag: Wat is het duurste exemplaar uit de showroom? De waarde van klassieke auto’s intrigeert mensen, dat merk je aan alles.

De prijzen van bijvoorbeeld klassieke 911’s zijn de laatste vijf jaar de pan uit gerezen.

Sinds de economische crisis in 2008 zijn bepaalde modellen van Porsche – en andere specifieke merken – flink in prijs gestegen en soms zelfs verdubbeld in waarde. Belangrijke factoren daarbij zijn lage productieaantallen, gestegen interesse en zeker ook ‘de gekte’ rondom het merk Porsche. Hierdoor zijn de prijzen van bijvoorbeeld klassieke 911’s de laatste vijf jaar….

Weten hoe dit artikel afloopt?

Plaats een reactie