Klassiekers en kunst

Of mijn groene MG TF uit 2002 ooit de status van klassieker gaat halen, dat valt ernstig te betwijfelen. Want ik zal het maar eerlijk bekennen, ik ben nogal laks in het goed voor het beestje zorgen.

En dan heb ik het over cosmetische verzorging. Al die vertroeteldingen die verrassend veel mannen met hun geliefde vierwieler doen. Mannenzakenman Mick is bijvoorbeeld zo iemand. Die kreeg ooit een hartverzakking toen iemand – we noemen geen namen maar hij is momenteel de best gelezen columnist van het Parool – zijn geschoeide voeten op het dashboardkastje van zijn tot in de puntjes gepoetste Alfa 33 1.7QV plantte.

‘Doe mij een lol en haal dat ding effetjes door een wasstraat!’

Gelukkig is Mick geen zeikerd… Hij stapte deze week nog, op weg naar onze afspraak bij 5 Uur Live, zonder ook maar een gezichtsspier te vertrekken in het rommeltje van wat ooit een strak MG-interieur was. Wat Mick niet wist was dat er, een uur voor hij instapte, door een vriendelijke meneer van de KwikFit razendsnel een nieuwe accu in het vooronder was geplaatst. Toen hij klaar was, zei de monteur, met een knikje naar de auto en in een stevig Amsterdams accent: ‘Doe mij een lol en haal dat ding effetjes door een wasstraat!’ En dat ga ik vanochtend even doen.

‘Klassiekers & Kunst, dat zijn passies waarin mannen geld durven te steken.’

Want vanmiddag willen we toch een beetje netjes voor de dag komen bij de opening van een nieuwe showroom die vol staat met klassieke auto’s. Klassiekers die uiteraard in een ultieme staat van ‘mint condition’ staan te glimmen. Hoog Selections heet het bedrijf dat vandaag om 14.00 uur officieel de deuren opengooit. En wat mij er zo in aanspreekt is dat de initiatiefnemer, Darcy Hoogenhout, een 23-jarige jongeman is die gewoon zijn hart heeft durven volgen. Twee jaar geleden is hij…..

Benieuwd naar de rest van dit verhaal?

Plaats een reactie